> ARMY TÁBOR - Postřehy očima velících - Třetí potáborový sraz - zpráva o srazu
Jdi na obsah Jdi na menu

Třetí potáborový sraz - zpráva o srazu

Třetí, pro letošek poslední potáborový sraz se konal od 26.10. do 28.10.2007. v táboře Pnětluky.

Zpráva o srazu 26 – 28. 10. 2007.

Místo konání bylo v okrese Louny, táboře Pnětluky. Tábor je umístěn v údolí nedaleko zříceniny hradu Pravda obklopen lesy a hustou vegetací.

Srazu se tentokrát účastnil menší počet bojovníků, než bývá obvyklé. Jmenovitě Nikola K, Tereza K, Olda alias Amík, Jára alias Manuál, Martin alias Pošťák, Marek V, Honza alias Fosi, Petr Hlaváček alias Hlavička, Vendy, Zdeněk alias Pilot s Markétou, Luďa B,Pavel H, z nováčků, i když ne již tak zcela a ne pro všechny Vlado a další nováček Artur alias Ati - předběžně určen správcem army baru na chystaném táboře – bar bude jedna z novinek (je zmíněno níže).

Podrobně celý průběh víkendu popsat nemohu, neboť jsem musel v sobotu brzy ráno do práce a vrátil jsem se v pozdních nočních hodinách. K návratu musím poznamenat, že byl naprosto dokonalý, kdy mě uvítala část mužstva ihned po příjezdu a odvedla do zkušebně zprovozněného baru. Zkušební provoz bych ohodnotil na jedničku. Personál v podobě Vendy a Atiho byl velice příjemný a pozorný. Na základě tohoto jsem rozhodl o vedení baru tímto nováčkem, z čehož bude samozřejmě čerpat určité výhody. Zprostředkovávat vyšším důstojníkům příjemné prožitky ve formě chlazených nápojů v parném odpoledni, horkého vonícího kafe v pozdních nočních hodinách během hlídky, nebo chutného lehkého občerstvení ve formě chlebíčků, různých sladkostí a slaných pochutin jako například arašídy, nebo smažené brambůrky, je nejen poctou, ale i výhodou. Jako správce baru dostane samozřejmě k ruce potřebný personál. Ještě je třeba podotknout, že bar bude sloužit celému mužstvu a bude tedy přístupný v otevírací době všem.

Nyní k samotným bojům, jichž jsem se účastnil v neděli. Při ranní procházce naší kuchařky, zdravotnice, nákupčí, pradleny maskáčových oděvů, jež zaprasíte a nevím čeho všeho ještě našeho, byla odhalena malá skupinka nám do té doby neznámých bojovníků z Loun, kteří obsadili zříceninu hradu Pravda. Po krátkém rozhovoru a nabídce společného boje, předala potřebný kontakt a vrátila se do tábora. Zhruba za hodinu nám kluci volali a dohodli jsme se na společných vojenských akcích na hradě. Krátce na to jsme vyrazili na hrad, kde jsme se setkali s klukama z Loun. Přerozdělili jsme se do dvou družstev o stejném počtu a první hru takto odehráli. To se ale ukázalo ne zrovna šťastným řešením a další hru jsme přerozdělili a počet obránců zredukovali na 6 a útočících na 12. Boj o hrad se ukázal jako zajímavou akcí a při počtu kupříkladu 10 obránců a 30 útočníků, to bude myslím velice dobrá a živá akce. Celkově jsem si osobně bojů moc neužil a boj o hrad pro mě byl velice úsporný, co se týká spotřeby kuliček. V první hře jsem vystřelil asi 20 kuliček a za několik minut na to mě vyřadil Luďa zásahem do nohy. Druhou hru jsem byl vyřazen bez toho, aniž bych si alespoň vystřelil uprostřed hradního nádvoří  (bývalého) Pilotem .

Podle informací od ostatních si bojů dostatečně užili v sobotu.


Tím bych tentokrát report o bojích ukončil.

 

Všem tímto děkuji za účast.


 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář