> ARMY TÁBOR - Postřehy očima velících - Krátké shrnutí výcviku v Čichořicích - 2011
Jdi na obsah Jdi na menu

Krátké shrnutí výcviku v Čichořicích - 2011

 

Shrnutí výcviku na základně v Čichořicích – 2011
Rád bych shrnul své poznatky a pocity, z výcviku na nové základně a krátce představil své části vize do budoucna.
Letošní rok, byl pro nás velice důležitý a to hned z několika důvodů:
1.       Prvním a tím nejdůležitějším, bylo sžití se, s novou výcvikovou základnou, okolním terénem a přizpůsobením veškerých aktivit, této nové lokalitě.  Toto se z mého pohledu povedlo velice dobře a musím konstatovat, že okolní terén a možnosti, které nám nabízí, považuji za dosud nejlepší, jaké nám lokalita v okolí základny mohla nabídnout. Žerotín měl rozlehlejší okolí a terén méně kopcovitý. Samotná základna byla přehledná, ale z mého pohledu jako základna méně pohledná. Pnětluky měli herní prostor proti Žerotínu podstatně menší, s členitějším terénem. Kapacita ubytování nedostatečná. Okolní krajina však dovolovala vzhledem k poloze základny, například bezproblémové použití i akustické pyrotechniky. Čichořice považuji zatím za nejlepší lokalitu, v které jsme hráli. Jak o srazy, tak během tábora. Ubytovací kapacita oproti Žerotínu podstatně menší, ale myslím že hezčí. Herní prostor menší než v Žerotíně, větší než v Pnětlukách. Mnohem členitější než předchozí dvě lokality, s množstvím pohraničních opevnění, z jedné strany lemováno pžírodní překážkou v podobě říčky, z druhé skalnatou stěnou a valem.
2.       Druhým důvodem, byla obnovená spolupráce s Wikingy. Tu považuji za přínosnou a navázala na spolupráci z let předchozích.
3.       Třetím důvodem, byla poměrně velká obměna a omlazení personálu základny. Všichni se myslím s novým zařazením vyrovnali dobře a  podle mého názoru, není důvod v roce 2012 k žádné obměně. Výjimku tvoří pouze případní navrátilci, kteří z jakéhokoli důvodu letos nejeli, nebo jet nemohli a velitelé, kteří sami v roce 2012 oznámí, že se nadále nebudou účastnit tábora. Tito budou nahrazeni z vlastních rezerv.
 
Celkově tedy mohu s dobrým pocitem konstatovat, že personál dosahuje velice slušné kvality. Stupeň výcviku, ale především způsob přístupu k výcviku, ze strany mužstva, se každý rok lepší a mužstvo považuji za velice kvalitní.
Bylo mi ctí, velet této základně a všemu osazenstvu, které se rozhodlo část prázdnin, strávit pod mým velením.  
 

Náhledy fotografií ze složky Army tábor 2011